Koorizon

Een koordirigent schrijft over muziek en zo

About

“Koorizon” is één van de blogs van koordirigent, componist/arrangeur, schrijver en web developer Taco Sorgdrager.

Ik schrijf hier voornamelijk over mijn ervaringen als koordirigent en mijn gedachten over muziek.
Als dirigent heb ik zo’n 30 jaar ervaring met het leiden van koren, en momenteel ben ik dirigent van het Morgana Kamerkoor in Den Haag.

Dit blog had eerst de naam “Inchoirius”, een spel met de Engelse woorden “Choir” (koor), “Inquiry” (onderzoek) en “Curious” (nieuwsgierig). Deze Engelse inslag kwam voort uit de tweetaligheid van dit blog: er waren Engelse en Nederlandse berichten te vinden. Het bleek echter dat het in WordPress niet mogelijk is om de taal van berichten afzonderlijk in te stellen, en dat een taalinstelling die niet overeenkomt met de taal waarin een bericht geschreven is nadelig werkt op de vindbaarheid van deze berichten in zoekmachines. Daarom heb ik besloten de boel te scheiden, en een apart blog te maken voor zowel de Nederlandstalige als de Engelstalige blogposts. De Nederlandstalige zijn hier te vinden, en de Engelse blogposts zijn verhuisd naar www.inchoirius.wordpress.com.

Het Morgana Kamerkoor heeft op de nieuws-pagina van haar website ook een WordPress-blog, en daarnaast schrijf ik literaire teksten of opiniërende stukken op het blog “Verbo” (woordrivier).

Mijn website: www.tacosorgdrager.nl

There’s also an English version of the About page.

%d bloggers liken dit: